De woontrends van het moment

Nu het weer kouder is, zijn we meer binnen. Dat betekent dat veel mensen meer gaan nadenken over het interieur van hun huis. Is die bank nog wel zo mooi? Een nieuw kleurtje op de muur? Ontdek de woontrends van dit moment voor extra inspiratie!

Trend 1: Elementen uit de natuur
Dit najaar staan de elementen uit de natuur weer helemaal centraal. De organische vormen nemen weer verschillende gedaanten aan in huis, in de vorm van tafels, vloerkleden en meubels: ze zijn overal. De speelse vormen zijn een mooi contrast in de rechthoekige ruimtes en zelfs in prints voor op de muur zien we deze vormen terug. Ook zien we veel natuurlijke materialen terugkomen, waaronder hout, wol, linnen, bamboe en vlechtwerk.

Trend 2: Meer dieptewerking
In plaats van een strakke, effen kleur op de muur is tegenwoordig meer diepwerking in de kleuren. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van tadelakt, een betonachtig effect die met verschillende kleurnuances die veel diepte geeft aan de kleuren op de muur. Dit is aan te brengen door speciale stukadoorstechnieken, maar gelukkig zijn er ook verfproducenten die producten aanbieden, waarmee je het zelf gemakkelijk kan doen.

Trend 3: Bruin
Bruin is het nieuwe zwart. Want waar vroeger de zwarte elementen vooral in het huis terugkwamen, zie je nu meer bruine en terracotta-achtige kleurtinten terugkomen. Bruin is zachter en warmer dan zwart, en is tevens een verwijzing naar natuurelementen. Hierdoor zal de kleur bruin ook terugkomen in het gebruik van (noten)houten keukens, meubels en kozijnen.

Trend 4: Kleurenpallet
Naast de bruintinten die terugkomen in muur en meubels, is er ook een explosie aan kleur ontstaan in en op objecten. Als gevolg van veel thuiswerken en thuis zijn, zijn aanwezige kleuren de reactie op de stilstand in huis. Blauw komt hierin veel terug, want blauw staat voor vrijheid, ruimte en luchtigheid.

Ontwikkeling

Verkoop en informatie

Sopar Makelaars
Nieuwstraat 74-78
1441 CN Purmerend

T: 0299 - 42 00 97
E: nieuwbouw@sopar.nl 

Architect

NVM nieuwbouwspecialist

Alle aangesloten makelaars zijn NVM nieuwbouwspecialist. Ze beschikken over relevante actuele kennis en kunde op gebied van vastgoedontwikkeling om jouw woonbehoefte te kunnen vertalen naar toekomstbestendige nieuwbouwprojecten. Een NVM Nieuwbouwspecialist ondersteunt bij het het aanschaffen van jouw nieuwbouwhuis.

Wil je ons volgen?